Traplift na 19 jaar vervangen? - Liftintermediair

Traplift na 19 jaar vervangen?

mei 9, 2017

Het zal je maar gebeuren, je traplift krijgt onderhoud en op de onderhoudsbon schrijft de monteur dat de lift versleten is en vervangen dient te worden. Een andere monteur schrijft op dat de lift nog prima is. De gemeente vervangt de traplift. Toch is de gebruiker er niet gerust op.

Dit overkwam Theo de Waal[1]. Hij benaderde ons met dit verhaal. Zonde van het gemeenschapsgeld toch? Dus vraagt hij ons de vervangen lift te onderzoeken. Het onderzoek toont aan dat de lift na 19 jaar duidelijke slijtage vertoont, maar ruim binnen de toleranties. De lift had nog tijden probleemloos kunnen functioneren.

Vervangen van een lift is niet altijd nodig. Het is goed dat mensen kritisch zijn op besteding van gemeenschapsgeld. Een objectief onderzoek voordat overgegaan wordt tot vervanging verdient zich in veel gevallen terug.

Overigens zijn er meer leveranciers die tweedehands trapliften leveren. In veel gevallen overleven liften de bewoners van woningen en willen nieuwe bewoners de lift niet. Deze liften kunnen dan worden hergebruikt.

[1] I.v.m. privacy hebben we de naam van betrokkene gewijzigd.

 

Pin It on Pinterest

Share This