Jij & Ik: Samen de handen uit de mouwen voor Stichting Ons Tweede Thuis - Liftintermediair

Liftintermediair vrijwilligersdag 2018 – Stichting Ons Tweede Thuis – Locatie Veldzicht

Op 28 juni 2018 was het weer zover, onze jaarlijkse vrijwilligersdag, waarbij we met alle medewerkers van Liftintermediair een dag de handen uit de mouwen steken voor mensen die onze hulp goed kunnen gebruiken.

Dit jaar waren te gast waren bij woon- en dagopvang “Veldzicht” in Nieuw Vennep, werkelijk een schitterende locatie. Veldzicht is bestemd voor volwassenen met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking met gedrags- en/of psychiatrische problematiek. Veldzicht is voor hen een veilige en overzichtelijke omgeving, met veel buitenactiviteiten en 24 uurszorg en ondersteuning. En alles op één plek!

Veldzicht is één van de ca. 70 locaties van Stichting Ons Tweede Thuis. Deze stichting is klant van Liftintermediair, waarbij wij de ketenregisseur zijn ten aanzien van de liftinstallaties. Dus een mooie gelegenheid voor ons om eens met andere werkzaamheden bezig te zijn dan alleen de liftinstallaties van Ons Tweede Thuis.

Op deze warme zonovergoten dag werden we door een aantal begeleiders en cliënten van het Veldzicht om 9:00 uur ontvangen met koffie en taart, welke door de cliënten zelf zijn gemaakt. Het was letterlijk een warm welkom.

Er moesten heel wat stammetjes gezaagd worden

Tijdens de koffie werden de taken verdeeld want er lagen een aantal klussen op ons te wachten zoals schilderwerk, boomstammen zagen, tuinonderhoud en het maken van een overkapping. Er werden 4 groepen gemaakt (in elke groep een begeleider en cliënten van het Veldzicht en een aantal medewerkers van Liftintermediair), waarna we met elkaar aan de slag zijn gegaan. Ondertussen werd de lunch door een groep cliënten voorbereid zodat we rond 12 uur, samen met de cliënten en begeleiders, konden genieten van heerlijk gemaakte tomatensoep, broodjes gezond en andere belegde broodjes. Wat hebben we tijdens de lunch ook genoten van de mooie gesprekken en verhalen van een aantal cliënten, ook zij genoten hier zichtbaar van.

 

Het maken van de overkapping was een behoorlijke klus en vergde meer tijd dan vooraf verwacht en vroeg van ons de benodigde creativiteit. De creativiteit was overigens ook van toepassing op de schilderploeg, vanwege de straatschilderingen welke gedaan moesten worden.  Aan het einde van de dag werkte iedereen met man en macht (ook uit de andere groepen) mee om de overkapping af te krijgen. Hier ontstond echt een prachtige samenwerking met een geweldig eindresultaat, een teamprestatie van formaat.

Rond 18:00 uur sloten we, gezamenlijk met de begeleiders, moe maar voldaan de dag af onder het genot van een heerlijke pizza en een drankje.

Het was een mooie ervaring en prachtig om te zien met hoeveel inzet, passie en toewijding de begeleiders hun dagelijks werk doen. Daar kun je alleen maar respect voor hebben.

“Jij & Ik” zeggen ze bij Ons Tweede Thuis: Samen werken aan een goed leven voor kinderen en volwassenen met een beperking. Een mooie boodschap, we zijn dan ook blij dat we hier een klein steentje aan hebben mogen bijdragen.

Pin It on Pinterest

Share This