Liftintermediair Vrijwilligersdag 2016

Liftintermediair Vrijwilligersdag 2016 – met de hulp-boeren van Zorgboerderij “Nuje Caris” naar de GaiaZoo

okt 17, 2016

Jaarlijks organiseren wij met al onze medewerkers een vrijwilligersdag voor mensen die onze hulp goed kunnen gebruiken. In voorgaande jaren hebben wij ons onder meer ingezet voor de Voedselbank, een opvang voor verslaafden en een instelling voor chronisch-psychiatrische patiënten.

Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om de cliënten van Zorgboerderij “Nuje Caris” in het Zuid- Limburgse Klimmen een leuke en gezellige dag te bezorgen. Nagenoeg het hele personeel van Liftintermediair was in alle vroegte al onderweg vanuit de Randstad. De meesten arriveerden zelfs zo vroeg dat de horecagelegenheid waar we hadden afgesproken, nog gesloten was.

Gelukkig was één onze co-makers, A.S. Lifttechniek in Beek, zo gastvrij om ons (geheel onverwacht en met een groep van ongeveer 15 man) uit te nodigen om koffie te komen drinken. Vooral onze techneuten van het inspecteursteam waren erg onder de indruk van het uitgebreide magazijn en de technische kennis bij deze liftenfirma. Wij willen A.S. Lifttechniek nogmaals hartelijk danken voor de bijzonder vriendelijke ontvangst en de koffie.

Tegen 10 uur stonden de koffie en Limburgse vlaai op ons te wachten bij Serre Restaurant La Bergerie in Geverik. Nadat iedereen gearriveerd was ging de reis verder naar de Kerkraadse GaiaZoo.

Hier ontmoetten wij de 12 cliënten en 6 begeleiders van Zorgboerderij “Nuje Caris” en mocht Hilda Bos al een geweldig cadeau in ontvangst nemen. De hulp-boeren (cliënten) van de zorgboerderij hadden namelijk een mooi schilderij voor Liftintermediair gemaakt. Dit is de maandag erna direct op een prominente plaats in ons kantoor opgehangen.

Vervolgens werden er 6 groepen gemaakt (in elke groep twee cliënten van de zorgboerderij, één begeleider van de zorgboerderij en drie medewerkers van Liftintermediair) en hebben we door de prachtige dierentuin gewandeld. Iedereen genoot! Na de lunch en de groepsfoto was er nog ruim de tijd om de rest van GaiaZoo te bekijken. Tegen 16 uur was iedereen weer verzameld en werd er afscheid genomen. Maar niet voordat de hulp-boeren ons uitvoerig bedankt hadden voor de geweldige dag. Deze vrijwilligersdag was de eerste keer dat we daadwerkelijk zo’n intensief contact hadden met de doelgroep, iets dat voor ons allemaal een bijzondere en mooie ervaring was!

Ook de hulp-boeren en hun begeleiders hebben genoten van de mooie, inspirerende dag en alle leuke, spontane gesprekken en contacten. Wij kijken alweer uit naar de vrijwilligersdag 2017.

Pin It on Pinterest

Share This