Kick-off 2018. De toekomst is van ons samen! - Liftintermediair

De toekomst is van ons samen.

Het nieuwe jaar is dé perfecte gelegenheid om iedereen het beste te wensen, met champagne te toasten en goede voornemens te maken (en dit keer gaan we ons er écht aan houden…). Ook is het nieuwe jaar het perfecte moment om plannen te maken, de koppen bij elkaar te steken, actuele onderwerpen aan te kaarten en kansen te zien en te benutten.

Zo had het Liftintermediair team afgelopen week een Kick-off waar naast het gezamenlijk met champagne toasten, koken en dineren, er werd gesproken over Internet of Things en ketenregie. Deze twee thema’s vinden wij belangrijk en zijn onderdeel van de toekomst. Ook milieu en circulariteit zijn onderwerpen waar we als team over praten.

Je kunt op je stoel blijven zitten en je blindstaren op de dag van vandaag, maar ooit zullen we de wereld overdragen aan onze kinderen. Niemand kan de toekomst voorspellen, maar trends zien en ontdekken kunnen we wel. Toch blijven er thema’s waarvan je ze kan zien, maar nog niet precies weet hoe het vorm gaat krijgen in een bepaalde branche. Zo hadden in 1999 maar weinig mensen in de gaten dat de ‘slimme’ telefoon zo onmisbaar zou worden en internet een ‘way of life’ zou zijn. Je kunt je ertegen verzetten, zoals de generatie welke nooit een telefoon gekend heeft, maar niemand zal ontkennen dat de gemiddelde oma tegenwoordig ook een tablet met Facebook heeft, of een smartphone met whats app (om het contact met de kleinkinderen te onderhouden, uiteraard).

Henri, Ivo en Erik tijdens de kick-off toast.

Een Afrikaans spreekwoord luidt: “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.” Het gaat er niet om hoe je er komt, als je er maar samen komt. Want een kar alleen trekken is veel zwaarder dan met zijn allen.

Ketenregie is een ontwikkeling die gebaseerd is op vertrouwen en samenwerken. Internet of Things is een ontwikkeling die alleen nuttig is als data verzameld wordt waardoor een gezamenlijk doel behaald wordt en we uiteindelijk het leven een stukje gemakkelijker en efficiënter maken voor ons en onze kinderen. Het zijn onderwerpen waar we als team over brainstormen.

Zoals eerder gezegd, de toekomst kan niemand voorspellen, maar in elke trend kun je een kans zien. We gaan een jaar tegemoet waarin wij ons gezamenlijk doel gaan voortzetten, en een toekomstvisie zien die wij samen willen bereiken. Proost, op een fantastisch 2018!

Benieuwd naar het positionpaper van Liftintermediair waar de toekomstvisie en thema’s die ons bezighouden te lezen zijn? Vraag dan hier de digitale versie aan.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This