Instroom -> doorstroom -> uitstroom - Liftintermediair

Instroom –> doorstroom –> uitstroom

sep 13, 2017

Instroom –> doorstroom –> uitstroom, goed voor zowel de organisatie als de werknemer

Voor elke organisatie is het goed als personeel zich voldoende kan ontwikkelen. De cyclus van instroom-doorstroom-uitstroom is daarbij essentieel.

Instroom
Zelf heb ik ruim 10 jaar geleden de gelegenheid gekregen om als inspecteur bij Liftintermediair, toen nog Bos Consultancy, in te stromen.

Doorstroom
Al die jaren dat ik hier werkzaam mocht zijn heb ik me verder kunnen ontwikkelen. Van inspecteur naar adviseur/consultant. Daarnaast heb ik mijn talenten mogen uitbouwen op het gebied van aanbestedingen en contractmanagement.

Na ruim 10 jaar is er een einde gekomen aan de doorgroeimogelijkheden en werd het tijd om buiten Liftintermediair te gaan kijken.
In de voorbijgaande jaren heb ik veel om tafel mogen zitten met onze klanten en kunnen horen wat de echte wensen zijn (de vraag achter de vraag) en heb ervaren wat er nodig is voor een hoge klanttevredenheid en wat Liftintermediair en de servicemanagers van de liftbedrijven daarvoor moeten doen. Ik zie wat er beter kan. Aangezien ik van origine servicemanager ben begon het bloed weer te kriebelen en ben ik me op de arbeidsmarkt gaan oriënteren. En met resultaat!

Uitstroom
Dit heeft geresulteerd in een nieuwe uitdaging. Ik ga per 1 oktober mijn oude vak als servicemanager weer oppakken. In Zwolle, dus ook dichter bij huis. Niet in de liftenbranche, maar bij Cyklop Nederland, producent van hoogwaardige verpakkingssystemen.
Ik ga dus uitstromen en daarmee plaats maken voor nieuwe instroom. Een mooie gelegenheid om jong talent de kans te geven binnen dit mooie bedrijf te gaan werken.
Wat Liftintermediair betreft moeten ze het zonder mij gaan doen. Gelukkig heeft Liftintermediair een zestal gemotiveerde en flexibele klantenteams. Een perfecte omgeving voor aanstormend talent.

En weer instroom, de cyclus is rond.
De instroom is ook al gevonden! De organisatie wordt per 1 oktober uitgebreid met Anice van der Rhee. Zij is een organisatietalent, met een sterke focus voor klantbeleving. Ondersteund door de inspecteurs zal zij een bijdrage leveren aan de herpositionering ‘van adviseur naar ketenregisseur.
Ik heb haar al ontmoet en wegwijs mogen maken in de relaties die zij van mij overneemt. Anice is een aanwinst voor Liftintermediair en ik wens haar veel succes, maar vooral veel plezier in haar werk en in het team.

Natuurlijk is het nooit leuk om afscheid te nemen en dat doen we dan ook wederzijds met gemengde gevoelens. Maar het wordt tijd.

Ik dank iedereen voor 10 fantastische jaren.

Martin Weismann,
voorheen adviseur bij Liftintermediair

 

Pin It on Pinterest

Share This