De drijvende kracht van jouw inspirator - Liftintermediair

Van conventionele lift naar verticale mobiliteit

Een mechanische of hydraulische aandrijving is de kracht van de meeste liften. Zonder aandrijfkracht kan deze niet bewegen en daarom is de motor dan ook essentieel. Techniek is de inspirator van een lift. En een lift die werkt, wordt beloond met mensen die tevreden gebruik kunnen maken van verticale mobiliteit. Als verantwoordelijke ervoor zorgen dat deze personen met een gerust hart van verticale mobiliteit kunnen worden voorzien, blijkt dan ook de belangrijkste taak voor ons en onze klanten. Niet geheel onbelangrijk, want deze mobiliteit wordt steeds belangrijker en techniek (gelukkig) steeds innovatiever.

Een aandrijfmotor hetzelfde als een inspirator?

Nu is de drijvende motorkracht van jouw lift niet alleen de technische aandrijving, maar ook de personen die hem gebruiken en innoveren. De vergelijking tussen deze motor en een organisatie is eigenlijk nog niet eens zo gek. Wat zijn jouw idealen? Waar haal je die vandaan en hoe sta jij zakelijk en priv├ę in het leven? Vragen die in deze tijd niet heel vreemd meer klinken. Een wereld waarin we steeds zuiniger moeten zijn op onze wereld waarin we leven. Want als we niks doen, hebben onze kinderen straks steeds minder grondstoffen. Zo zijn we zelf ge├»nspireerd door Thomas Rau, die zijn idealen inzet voor zijn opgerichte Madaster, een kadaster voor materialen. Want ook die raken op, en we zullen steeds beter om moeten gaan met de spullen die de aarde ons gegeven heeft. De wereld is niet van ons, we gebruiken deze maar bezitten hem niet. Je inspirator hoeft niet ver weg te zijn. Soms hebben de kleine dingen in de wereld al genoeg draagkracht om een lift en de wereld naar een hoger niveau te tillen.

Ver van mijn bed show?

Een stap in circulatie zetten hoeft niet morgen klaar te zijn. Kleine stapjes zetten om de motor draaiende te houden levert al wat op. Zo kwam in een gesprek een interessant circuleringsproject ons ter oren. Ooit geweten dat je iets kon doen met je koffieprut? In onze bedrijfskeuken gaat deze linea recta de afvalbak in. Maar bij Rotterzwam maken ze er een paddenstoelensoort van. Precies dit is een goed voorbeeld van wat je morgen kunt doen, nadat je na een heerlijke bak koffie de ochtend hebt ingeluid. We zijn bij Liftintermediair dan ook erg blij met de kleine stapjes die we als organisatie kunnen zetten. Zonnepanelen op het dak, hybride autoÔÇÖs en een samenwerking met Mitsubishi Liften voor circulaire liften. Ge├»nspireerd op het hergebruiken van materialen maakt Mitsubishi Liften gebruik van een gebruiksovereenkomst voor┬áM-use liften die duurzaam ge├»nstalleerd worden en waarvan ieder onderdeel in Madaster geregistreerd wordt om hergebruik te faciliteren. U koopt geen lift maar Verticale Mobiliteit die duurzaam wordt ingezet.

Het zijn eigenlijk gewoon keuzes die wellicht niet gelijk belangrijk lijken maar voor de toekomst van onze leefomgeving zeer essentieel zijn. Dat brengt ons eigenlijk tot de laatste inspiratie van dit letterwerk; verbeter de wereld, begin bij jezelf. Maar vooral: begin vandaag, zodat het niet te laat is, en ook jouw kinderen kunnen blijven innoveren, inspireren en circuleren.

Zullen we eens een groen kopje koffie drinken?

 

Pin It on Pinterest

Share This