Clichés - Liftintermediair

Clichés

sep 19, 2017

Mannen zitten op voetbal, vrouwen kunnen twee dingen tegelijk en iemand die in de auto- of liftenbranche werkt is een man. Of dit nu bewust of onbewust gebeurt, dit is wellicht wel het beeld dat in onze hoofden speelt. Dit natuurlijk helemaal prima, en kan zelfs tot humor leiden, zolang het maar geen vooroordelen worden. Zo kun je op zoek gaan naar wat ‘normaal’ is voor bepaalde personen en welke branche je bijvoorbeeld als vrouw dan volgens de ‘clichés’ kan betreden. Al snel kom je van een koude kermis thuis, want het woord ‘normaal’ voor een persoon bestaat eigenlijk niet. Laten we nou nét allemaal even uniek zijn.

Nu is Liftintermediair net een vrouw rijker, die een eerste introductieblog mag schrijven. Een vrouw met een passie voor communicatie, marketing, adviseren en organiseren. Die altijd in is voor de gezelligheid in een voetbalstadion, die graag een biertje meedrinkt met de mannen, alles behalve twee dingen tegelijk kan en helemaal opleeft tijdens het WK darten in december. Ook is deze vrouw enorm fan van shoppen, hoge hakken en romantische komedies. Dat dan weer wel.

We moeten dan ook niet in clichés blijven hangen. Het is beter als we ons laten leiden door het feit dat iedereen zijn eigen kracht heeft waar hij of zij in kan excelleren. Ook carrières kunnen in de lift zitten en dat is de uitdaging die we aan moeten gaan. In iemands kracht investeren zal namelijk veel opleveren. Zo kan een voetbalteam niet succesvol zijn met alleen maar spitsen en een bedrijf niet alleen maar draaien op programmeurs. Synergie is de sleutel om het verschil te maken. Zo heeft de één verstand van alle techniek van de lift en heeft de ander weer verstand van de contracten en leveranciers. Bundel deze krachten en je bent spekkoper.

Gelukkig sta je er dus nooit alleen voor. Want ook een lift zal niet alleen op de funderingen functioneren, maar werkt alleen als alles klopt en nauw aansluit. Als we als unieke individuen van top tot teen in synergie kunnen samenwerken, net als een lift, dan pas zijn we een team. Dat maakt het Liftintermediair team enorm uniek. En dat is dan weer geen cliché.

Anice

 

Pin It on Pinterest

Share This