20 jaar verticale mobiliteit in het AFAS Experience Center        - Liftintermediair

20 jaar verticale mobiliteit in het AFAS Experience Center                    

De maquette van het te bouwen AFAS Experience Center.

In de afgelopen maanden mochten wij onze opdrachtgever AFAS begeleiden in de aankoop van 20 jaar verticale mobiliteit in het nieuwe AFAS Expericence Center. 

Het nieuw te bouwen AFAS Experience Center heeft circa 8.000 vierkante meter kantooroppervlakte en gaat onder andere dienen als kantoor voor de medewerkers van AFAS Software B.V.
Naast de begane grond heeft het gebouw vier kantoorverdiepingen en op de rechter toren nog een kleine 5e verdieping als kantoorruimte. Beide torens worden voorzien van een personenlift.

Vanuit het hoofdgebouw komt men in het atrium en de binnentuin. Het dient tot verkeersruimte tot entree van het hoofdgebouw, sportzaal & fitnessruimte, studio’s, opleidingscentrum, restaurant en theater. In deze ruimte worden twee panoramaliften gesitueerd waarmee de gebruikers een aparte liftbeleving kunnen ervaren.

In het aangrenzende theater komen vier personenliften waarmee de gebruikers eveneens een aparte liftbeleving gaan ervaren. Het restaurant wordt voorzien een personen-goederenlift.

Het programma van eisen opgesteld door Liftintermediair.

In een eerste gesprek met de opdrachtgever heeft Liftintermediair de wensen van AFAS ge√Įnventariseerd en dit vertaald naar een Programma van Eisen (PvE) welke als basis diende voor de prijsaanvraag naar vier liftfabrikanten. Het bijzondere van deze prijsaanvraag was dat wij niet op de stoel van de ontwerper zijn gaan zitten om vervolgens allerlei liftonderdelen voor te schrijven en te vertellen hoe een lift gebouwd moet worden, maar juist termen als functionaliteiten, levensduur, prestatie-eisen, veiligheidseisen en garanties hebben omschreven zodat de fabrikanten de ruimte hadden om hier, door middel van hun innovaties, de beste oplossing voor AFAS aan te bieden.

Ton van der Veldt tijdens de presentatie ‘Het slaan van de eerste paal’ van het AFAS Experience Center november 2017.

 

 

De ingediende offertes zijn door ons geanalyseerd en beoordeeld waarna wij de vier liftfabrikanten bij AFAS hadden uitgenodigd om hun offerte toe te lichten en plan van aanpak te presenteren.

Tijdens dit traject hebben we AFAS kunnen helpen om de door de liftbedrijven aangeboden oplossingen, op basis van ons PvE, te beoordelen op realiteitsgehalte en prijsniveau, met als resultaat een intelligente People Flow oplossing voor de komende 20 jaar in het AFAS Experience Center.

We zijn blij met het resultaat en wensen KONE veel succes met de uitvoering van het AFAS Experience Center project!

Pin It on Pinterest

Share This